RedOrangeGreen

Team tennisskolen

Red – Orange – Green – ROG

De fleste tennisklubber arrangerer tennisskole lokalt. De fleste deltakerne er barn som vil lære en spennende og morsom idrett, men Tennisskolen er også aktuell for andre aldersgrupper som vil mestre og utvikle spillet.

Det finnes ulike prinsipper for å lære tennis på en effektiv og riktig måte. Norges Tennisforbund anbefaler å følge Play+Stay metodikken som er utarbeidet av det internasjonale tennisforbundet. Majoriteten av nasjonale forbund gjør det samme med svært gode resultater.

Nybegynneren bruker røde, oransje eller grønne baller. Disse går saktere, noe som gjør det enklere å motta, treffe og styre ballen. Racketene er tilpasset alder og nivå og banestørrelsen er mindre. Spillet – og senere turneringsformater er også tilpasset slik at alle får spille mye og uten særlig fokus på hvem som vinner eller taper. Det viktigste er å mestre og utvikle seg.

På den måten lærer man teknikken enklere og progresjonen går raskere. Det bli moro å spille når man mestrer og merker fremgang.

Tennisturneringer for barn og ungdommer i Rogaland.
Fo
r at terskelen for å være med på turneringer skal være så lav som mulig, forsøker en å ha så homogene grupper som mulig på turneringene. Siden en ikke har ranking på dette nivået så skjer inndelingen etter nivå –der det er minstekrav på hvert nivå. Dette gjør at barna føler kampene de spiller er ”rettferdige”, de møter spillere på tilnærmet likt nivå og de spiller kamper på samme måte som de gjør på trening. Å ha denne nivåinndelingen har også ført til at trenere i klubbene har et mye klarere mål for treningen.

I linken under kan du lese litt om hva man bør kunne på de ulike nivåene for å gå videre til neste nivå:

Hva man må kunne på de ulike nivåene

I Rogaland går turneringene mellom Stavanger tennisklubb, Sandnes tennisklubb, Bryne tennisklubb, Egersund tennisklubb og Haugesund tennisklubb. Røde turneringer er for barn 6-10 år, oransje turneringer 9-12 år og grønne turneringer 10-15 år. I linken under vil du kunne se bilder og video fra arrangementene:

Link til Facebookside for turneringen